13 maj 2023
14:00

Referat: Årsunda IF - Fagersta Södra IK

Ekberg och Klase'n målskyttar när Södra vann med 3-1 mot Årsunda borta

Södra vann en mycket viktig match på lördagseftermiddagen mot Årsunda i fotbollstrean på Årsunda IP . Första halvlek var spelmässigt jämnt där det skapades få målchanser närmast i Södra var Kristian Ekberg som drar på halvvolley efter ett fint anfall men avslutet räddas utav keepern. Även Årsunda har ett par lägen där Oscar i södramålet räddar fint. 0-0 i halvtid.
I andra halvlek tar Södra över mer o mer och tar välförtjänt ledningen med 1-0 i den 60:e minuten när Jocke Larsson hittar Kristian Ekberg i djupled som vinner duellen med sin bevakare och fri med målvakten gör Kristian inte nåt misstag . 2-0 till Södra kommer i den 72:a minuten och återigen är det Ekberg som gör det och återigen är det passning från Jocke Larsson som hittar upp med en passning till Wille Klase'n som lurar alla och släpper bollen mellan sina ben och frispelar Kristian som inte gör nåt misstag . Södra punkterar matchen i den 76:e minuten när William Klase'n gör 3-0 efter ett mycket vackert anfall där bollen gick som ett snöre mellan spelarna där Hadi Hosaini hittar Wille i boxen som dunkar upp bollen i nättaket . Årsunda reducerar till 1-3 i den 87:e minuten i ett misstänkt offsideläge. Södra håller ut och vinner med 3-1 i hettan på Årsunda IP .

Det har var en perfekt genomförd bortamatch där Södra vann rättvist där försvarsspelet satt klockrent. Bäst i Södra var Elias Adamsson och Jocke Larsson i försvaret på mittfältet gör 17 årige Teddy Abimana återigen en bra match . Och framåt handlade det om Wille Klase'n och Kristian Ekberg som med sina 2 mål gick upp i skytteligaledning med sina 7 mål inför dagens matcher i serien . Nu väntar succenykomlingen Edsbyn på hemmaplan kommande helg.